Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Dicas para ter mais consciência ambiental na hora de cozinhar

É possível cuidar do meio-ambiente através da consciência ambiental na cozinha. Descubra como você pode fazer a diferença lendo esse artigo até o final. 


A sustentabilidade do planeta é muito importante e deve ser pensada nas nossas ações mais comuns. Cozinhar com consciência ambiental não é tão complicado. Você pode ter pequenas iniciativas para colaborar com o meio-ambiente e transformar a experiência gastronômica. 

Aqui vão algumas dicas para você começar a cozinhar com consciência ambiental: 

  • Compre apenas a comida necessária e cozinhe apenas a quantidade de comida que você consegue consumir. Dessa forma você reduz a exploração de recursos e desperdício de alimentos.  
  • Use menos plástico para guardar comida, manusear ou cozinhar alimentos. 
  • Não deixe a torneira aberta enquanto você cozinha e aproveite a luz da manhã para fazer seus pratos. 
  • Recicle todas as embalagens que conseguir e reaproveite potes para colocar frutas e temperos. 

No Chez Cox temos consciência ambiental. Separamos nossos resíduos orgânicos e recicláveis, depois entregamos em pontos de coleta. Além disso, todo óleo que usamos é recolhido por nosso parceiro. 

Doamos alimentos constantemente para evitar desperdícios, participamos de eventos de sustentabilidade e desejamos que você se inspire no nosso trabalho e seja sustentável também! 

Se você gostou desse artigo, compartilhe nas suas redes sociais.

Deixe um comentário

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *

Iniciar conversa
Posso ajudar?
Olá!
Podemos ajudar?